Chokladbiskvier

Chokladbiskvier

Recept: Chokladbiskvier

Är du redo att prova en fantastiskt läcker och oemotståndlig svensk sötsak? Då är chokladbiskvier definitivt något för dig! Med sin kombination av choklad, mandel och en krämig smörkräm är dessa små bakverk perfekta att servera till eftermiddagskaffet eller bjuda på vid speciella tillfällen. Läs vidare för att upptäcka vårt exklusiva recept på chokladbiskvier!

Ingredienser:

 • 200 g sötmandel
 • 150 g florsocker
 • 2 msk kakao
 • 2 äggvitor
 • 125 g mörk choklad
 • 75 g smör
 • 1 tsk vaniljextrakt

Allmän information:

 • Svårighetsgrad: Medel
 • Förberedelsetid: 45 minuter
 • Tillagningstid: 15 minuter
 • Antal portioner: 20 stycken

Instruktioner:

Steg 1: Mal mandeln

Börja med att mala mandeln i en matberedare tills den bildar ett fint mjöl. Du kan också använda mandelmjöl om du föredrar det. Se till att du inte maler mandeln för länge, annars kan den bli klumpig och oljig.

Ett bra sätt att kontrollera om mandeln är färdigmalen är att ta en liten mängd mellan dina fingrar och känna efter om den känns mjuk och smulig.

Steg 2: Blanda mandel, florsocker och kakao

I en stor skål, blanda det malda mandlet med florsocker och kakao. Se till att ingredienserna är ordentligt blandade och att det inte finns några klumpar.

Det är viktigt att sikta florsockret och kakaoen för att få en jämn smet utan klumpar. Det blir också lättare att blanda de torra ingredienserna med de våta senare i receptet.

Steg 3: Vispa äggvitor till hårt skum

I en separat skål, vispa äggvitorna till ett hårt skum. Du kan använda en elvisp eller göra det för hand med en visp om du vill ha extra motion.

Du vet att äggvitorna är klara när de bildar fasta toppar som inte faller ner när du vänder skålen upp och ner.

Steg 4: Blanda äggvitorna med mandelblandningen

Häll de vispade äggvitorna över mandelblandningen och blanda försiktigt med en slickepott. Se till att alla ingredienser är väl blandade och att smeten blir jämn.

Var försiktig så att du inte överrör smeten, eftersom det kan påverka konsistensen på dina chokladbiskvier.

Steg 5: Forma och baka biskvierna

Med hjälp av två teskedar, forma små bollar av smeten och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Se till att lämna tillräckligt med utrymme mellan biskvierna för att de ska kunna sprida ut sig när de gräddas.

Baka biskvierna i en förvärmd ugn på 180°C i ca 10-12 minuter tills de har fått en lätt gyllenbrun färg. Var noga med att inte övergrädda dem, eftersom de kan bli torra och tråkiga.

Steg 6: Gör chokladglasyren

Smält mörk choklad och smör i en värmetålig skål över ett vattenbad. Rör om tills smeten är slät och glansig.

Ta bort skålen från vattenbadet och låt chokladglasyren svalna något innan du går vidare till nästa steg.

Steg 7: Fyll biskvierna med smörkräm och glasera dem

Med hjälp av en liten sked eller en spritspåse, fyll varje biskvi med en klick smörkräm. Se till att smörkrämen är jämnt fördelad i mitten av varje biskvi.

Doppa sedan varje biskvi i chokladglasyren, så att den täcker överdelen och sidorna. Se till att skaka av överskottet av choklad innan du lägger biskvierna på ett galler eller bakplåtspapper för att stelna.

Låt biskvierna stå i rumstemperatur i ca 1 timme eller tills chokladglasyren har stelnat helt.

Sammanfattning

Njut av dina hemmagjorda chokladbiskvier och imponera på familj och vänner med dina bakningskunskaper. Det här receptet ger dig perfekt krämiga och chokladiga biskvier varje gång. Var inte rädd att prova olika variationer genom att byta ut chokladglasyren med vit choklad eller tillsätta hackade nötter i smörkrämen. Smaka och experimentera tills du hittar din favoritkombination. Lycka till!

Chokladbiskvier

Viktiga saker att tänka på när du gör Chokladbiskvier

Chokladbiskvier är en utsökt svensk läckerhet som kombinerar sötmandelbotten, krämig smörkräm och släta chokladlock. Att göra chokladbiskvier kan vara en utmaning, men med de rätta knepen och teknikerna kan du göra dem till perfektion varje gång. Här är några viktiga saker att tänka på när du gör chokladbiskvier för att säkerställa en lyckad och läcker slutprodukt.

1. Välj högkvalitativa ingredienser

För att få bästa möjliga smak och konsistens på dina chokladbiskvier är det viktigt att välja högkvalitativa ingredienser. Använd färskt smör av god kvalitet för smörkrämen och leta efter ekologiska eller lokalproducerade mandlar. Välj också bästa möjliga choklad av hög kvalitet för de chokladlock som täcker biskvierna. Genom att välja högkvalitativa ingredienser kommer du att förbättra smaken och kvaliteten på dina chokladbiskvier.

2. Mala eller mixa mandlarna ordentligt

Mandlarna är en viktig komponent i chokladbiskvierna och måste mals eller mixas ordentligt för att skapa den perfekta konsistensen i botten. För att få en jämn och fin textur bör du helst använda mandelmjöl eller mixa mandlarna till ett fint pulver. Se också till att mandlarna har svalnat helt innan du maler dem för att undvika att de blir fuktiga och klumpiga. Genom att mala eller mixa mandlarna på rätt sätt kommer du att få en läcker och luftig botten på dina chokladbiskvier.

3. Använd en spritspåse för att forma smörkrämen

Den krämiga smörkrämen är hjärtat i chokladbiskvierna och det är viktigt att den är snyggt och jämnt formad. För att få till detta, använd en spritspåse med en rund tyll för att spritsa ut smörkrämen på mandelbotten. Detta ger dig möjlighet att skapa vackra och jämna droppar av smörkräm och ger en proffsig finish till dina chokladbiskvier. Var noga med att fylla spritspåsen ordentligt och att hålla ett jämnt tryck när du spritsar för bästa resultat.

4. Kyl och steln biskvierna innan de täcks med choklad

Efter att du format chokladbiskvierna är det viktigt att kyla dem i kylskåpet innan du täcker dem med chokladlock. Detta bidrar till att smörkrämen och mandelbotten stelnar och blir mer hållbara, vilket gör det enklare att arbeta med när du täcker dem med choklad. Se till att du har tillräckligt med plats i kylskåpet för att kunna placera biskvierna jämnt och undvik att de kommer i kontakt med andra livsmedel som kan avge smaker eller dofter. Genom att kyla och stelna biskvierna innan chokladen appliceras kommer du att få ett perfekt resultat med en jämn och slät chokladöverdragning.

Chokladbiskvier 2 Chokladbiskvier 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *