Grillad Chokladkaka Med Nötter

Grillad chokladkaka med nötter

Grillad chokladkaka med nötter – En läcker efterrätt att imponera med

Är du redo att ta din efterrätt till nästa nivå? Då är grillad chokladkaka med nötter det perfekta valet för dig. Den här innovativa och läckra rätten tar chokladkakan till en helt ny dimension genom att kombinera den med en grillig twist. Det är enkelt att förbereda och kommer att imponera på dina gäster med den unika kombinationen av varm, smält choklad och krispiga nötter.

Ingredienser:

 • 200 g mörk choklad (70% kakaohalt), grovt hackad
 • 100 g smör, tärnat
 • 3 ägg
 • 125 g strösocker
 • 60 g vetemjöl
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 100 g valfria nötter, grovhackade (t.ex. mandlar, valnötter eller hasselnötter)
 • 1 nypa havssalt
 • Vispad grädde eller vaniljglass, för servering

Allmän information:

 • Svårighetsgrad: Medel
 • Förberedelsetid: 15 minuter
 • Tillagningstid: 25 minuter
 • Portioner: 6

Instruktioner:

Steg 1: Förbered grillen

Innan du börjar förbereda chokladkakan är det viktigt att förbereda grillen. Tänd grillen och se till att du har en direkt och en indirekt värmezon. Du kommer att använda den indirekta värmezonen för att grilla chokladkakan.

För att uppnå en optimal grilltemperatur för chokladkakan, ska grillen vara inställd på en temperatur på cirka 180-200°C.

Steg 2: Smält choklad och smör i vattenbad

Placera en värmetålig skål över en kastrull med kokande vatten för att skapa ett vattenbad. Se till att skålen inte rör vattnet.

Tillsätt den hackade chokladen och tärnat smör i skålen. Rör om tills chokladen och smöret smälter och blir slätt. Ta bort skålen från värmen och låt svalna i några minuter.

Steg 3: Vispa ägg och socker

I en separat skål, vispa ägg och strösocker tills det blir luftigt och ljusgult. Detta tar vanligtvis cirka 3-4 minuter med hjälp av en elvisp.

Tillsätt vaniljsocker och rör om för att kombinera väl.

Steg 4: Blanda i smält chokladblandning

Häll den smälta chokladblandningen i ägg- och sockerblandningen. Rör om försiktigt med en slickepott eller sked tills ingredienserna är väl blandade.

Steg 5: Tillsätt mjöl och nötter

Tillsätt vetemjöl och en nypa havssalt till smeten. Blanda försiktigt tills mjölet är helt inkorporerat och inga klumpar syns.

Tillsätt också de hackade nötterna och blanda försiktigt igen.

Steg 6: Grilla chokladkakan

Häll smeten i en smord och mjölad bakform. Placera bakformen på den indirekta värmezonen på grillen.

Grilla chokladkakan i cirka 20-25 minuter, eller tills den är fast runt kanterna men fortfarande lite fuktig i mitten.

Steg 7: Servera och njut

Ta bort chokladkakan från grillen och låt den svalna något innan du försiktigt stjälper upp den på ett serveringsfat. Skär den i skivor och servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Grillad chokladkaka med nötter är en spektakulär efterrätt som kommer att imponera på alla dina gäster. Den krämiga och smältande konsistensen kombinerad med den krispiga crunchen från de rostade nötterna är en smakupplevelse utöver det vanliga. Perfekt för grillfester eller speciella tillfällen, denna rätt är en riktig showstopper som kommer att lämna dina gäster ”wowade”.

Grillad chokladkaka med nötter

Viktiga saker att tänka på när du lagar ”Grillad chokladkaka med nötter”

Ibland behöver man bara enkla, chokladiga godsaker. En grillad chokladkaka med nötter är den perfekta kombinationen av krämig choklad och knapriga nötter. Det är en enkel och imponerande dessert som kommer att imponera på dina gäster. Men innan du beger dig in i köket, här är några viktiga saker att tänka på för att lyckas med din grillade chokladkaka med nötter.

1. Välj rätt choklad

När det kommer till att göra en grillad chokladkaka är valet av choklad avgörande. För att få den bästa smaken och konsistensen, välj en kvalitetschoklad med hög kakaohalt. Mörk choklad fungerar bäst eftersom den ger en intensiv chokladsmak och smälter jämnt när den grillas. Undvik choklad av lägre kvalitet eller mjölkchoklad eftersom de kan vara för söta och inte smälta på samma sätt.

2. Anpassa smaksättningen

En grillad chokladkaka med nötter är en fantastisk bas, men du kan också experimentera med olika smaksättningar för att göra den ännu mer spännande. Tillsätt hackade mandlar, pecannötter eller valnötter för att ge extra textur och smak. Du kan också tillsätta lite kanel, chilipulver eller kaffe för att ge en twist åt den traditionella chokladsmaken. Anpassa smaksättningen efter dina egna preferenser för att skapa en grillad chokladkaka som är helt unik.

3. Förbered grillen

För att få den perfekta grillade chokladkakan är det viktigt att förbereda grillen på rätt sätt. Se till att grillen är ordentligt förvärmd och att gallret är rent och oljat för att undvika att kakan fastnar. Om du använder en gasgrill, följ tillverkarens instruktioner för att få rätt temperatur. Om du använder en kolgrill, se till att kolen är ordentligt genomglödande innan du lägger på kakan. Du vill ha en jämn och stabil värme för att smälta chokladen och få en fin grillyta på kakan.

4. Tiden är avgörande

När du grillar en chokladkaka är timingen avgörande. Du vill ha en kaka som är smält inuti men ändå har en lätt krämig konsistens. Övergrilla den och chokladen kan bli torr och kakan kan bli för fast. Undergrilla den och chokladen kan vara för rinnig och kakan kan vara kladdig. Håll koll på kakan under grillningen och testa den med en tandpetare för att se till att den är klar. När tandpetaren kommer ut med några smulor på, är det dags att ta bort kakan från grillen och låta den svalna något innan du serverar den.

Grillad chokladkaka med nötter 2 Grillad chokladkaka med nötter 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *