Recept på kladdkakor och chokladbakverk

Kladdkaka

Kladdkaka är en klassisk svensk chokladkaka som är enkel att göra och omtyckt av många. Här är ett recept på en läcker kladdkaka som kommer att imponera på dina gäster.

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 4 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. Blanda socker, vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke.
  4. Tillsätt äggen och det smälta smöret. Blanda väl.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten när den är klar.
  7. Låt kakan svalna helt i formen innan du skär den i bitar och serverar.

Chokladbollar

Chokladbollar är en annan populär chokladbakelse som är enkel att göra och perfekt som en liten sötsak till kaffet. Här är ett enkelt recept på chokladbollar.

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kallt kaffe
  • pärlsocker eller kokosflingor att rulla bollarna i

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna något.
  2. Blanda havregryn, socker, kakao och vaniljsocker i en bunke.
  3. Tillsätt det smälta smöret och kaffet. Blanda väl.
  4. Rulla smeten till bollar och rulla dem sedan i pärlsocker eller kokosflingor.
  5. Låt chokladbollarna stå i kylen i minst en timme innan servering.

Chokladmuffins

Om du föredrar bakverk i muffinsform så är chokladmuffins ett utmärkt val. Här är ett recept på saftiga och chokladiga muffins som kommer att bli en succé.

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. Vispa socker och ägg pösigt i en bunke.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en annan bunke.
  5. Tillsätt mjölkblandningen och det smälta smöret i äggsmeten. Blanda väl.
  6. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.
  7. Låt muffinsen svalna helt innan du serverar dem.

Med dessa recept kan du njuta av läckra kladdkakor, chokladbollar och chokladmuffins. Perfekt för alla chokladälskare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *